DE WIND VERWAAIDE ONS GELUK

Maurice Bakker en Peter Smits schrijven een boek over het leven bij windmolens en over hoe Eneco en de gemeente Houten steeds beloven de overlast op te lossen, maar dat feitelijk niet doen. Er is veel gepraat, maar oplossingen ontbreken anno 2018 nog steeds.

Verhaallijn: het is 2007 als Peter en zijn vrouw innig omarmd hun nieuwe huis bekijken. De verhuizers zijn klaar en de hovenier legt de tuin aan. Samen met hun 2 kinderen hebben zij zich nog nooit zo gelukkig gevoeld, ze hebben hun droom bereikt. Maar als in juni 2013 er 3 Vestas windmolens op nog geen 600 meter van hun huis komen, begint de ellende. In 2016 ontvlucht hij met zijn gezin de overlast en hij verhuist. Het huis wordt met verlies verkocht en hij kan alleen een klein appartementje terug kopen.

Maurice koopt zijn huis in 2007 en krijgt het in 2009 opgeleverd. Zijn verhaal lijkt erg op dat van Peter: een droomhuis wordt een horrorhuis. Als in 2013 zijn dochter geboren wordt, is al snel duidelijk dat zij als baby na 7 weken doorslaapt... behalve als de windmolens 's nachts aanstaan. Dat zijn de nachten waarin hij zelf ook wakker wordt. Maurice komt in verzet en ontpopt zich als de mastermind achter het verzet: hij schrijft een strategisch 5-jaren plan voor media aandacht en juridische zaken. Als in 2018 blijkt dat er geen oplossingen komen, ontwikkelt hij een nieuw plan...

©2018 Stichting Gigawiek

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now